Okus Dalmacije: Zasladite se bruštulanim mendulima

Thinkstock
Ako se do sada niste usudili napraviti bruštulane mendule – mi ćemo vam reći kako se to radi.
Vidi originalni članak

Ušećereni bademi ili bruštulani menduli prava su delicija u Dalmaciji. Za ovu brzinsku slatku grickalicu recept je toliko jednostavan da jednostavniji ne može biti. Trebate imati malo strpljenja, puno ljubavi i 5 minuta vremena.

Osnovni sastojci koji su vam potrebni su bademi, šećer i voda.

Bruštulani menduli obično su se posluživali kad su neka slavlja i slični nesvakodnevni događaji i to uz čašicu prošeka.

Sastojci:

  • 20 dag badema
  • 20 dag šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 dcl vode

Priprema:

  1. U široku tavu stavite šećer, vanilin šećer, bademi i voda, pa sve stavite na najjaču vatru. Cijelo vrijeme sastojke polako miješajte drvenom kuhačom.
  2. Kada se šećer počne topiti smanjite vatru, a kada bademi počnu pucketati maknite tavu sa vatre, te miješajte još par minuta.
  3. Bademe složite na lim ili papir za pečenje, malo ih razmaknite jedne od drugih te pustite da se ohlade.
  4. U smjesu radi arome možete dodati malo cimeta. 
Posjeti Gastro.hr