gastro postao
Ako se do sada niste usudili napraviti bruštulane mendule – mi ćemo vam reći kako se to radi.
Ušećereni bademi ili bruštulani menduli prava su delicija u Dalmaciji. Za ovu brzinsku slatku grickalicu recept je toliko jednostavan da jednostavniji ne može biti. Trebate imati malo strpljenja, puno ljubavi i 5 minuta vremena.
Osnovni sastojci koji su vam potrebni su bademi, šećer i voda.
Bruštulani menduli obično su se posluživali kad su neka slavlja i slični nesvakodnevni događaji i to uz čašicu prošeka.
Sastojci:
- 20 dag badema
- 20 dag šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 dcl vode
Priprema:
- U široku tavu stavite šećer, vanilin šećer, bademi i voda, pa sve stavite na najjaču vatru. Cijelo vrijeme sastojke polako miješajte drvenom kuhačom.
- Kada se šećer počne topiti smanjite vatru, a kada bademi počnu pucketati maknite tavu sa vatre, te miješajte još par minuta.
- Bademe složite na lim ili papir za pečenje, malo ih razmaknite jedne od drugih te pustite da se ohlade.
- U smjesu radi arome možete dodati malo cimeta.