Počasti se pahuljastim palačinkama s bananom

SHUTTERSTOCK Brzinske palačinke s bananom
Zrele banane uvijek možeš iskoristiti za pripremu pahuljastih palačinkica!
Vidi originalni članak

Obožavamo banana bread, nice cream, karamelizirane banane i smoothieje, ali ponekad si za doručak priuštimo i klasične palačinke. Ovaj recept nije ekstravagantan, sastojke vrlo vjerojatno imaš u smočnici ili hladnjaku, a priprema će ti oduzeti 20-ak minuta. 

 

Tko voli slane palačinke? Za doručak pripremi palačinke od krumpira i mladog luka

 

Možeš ih poslužiti uz med, rastopljenu čokoladu, svježe voće ili pak karamelizirane banane, sladoled i tostirane oraščiće. U slast!

Sastojci:

  • 130 g brašna
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 jaje
  • 250 ml mlijeka
  • 2 žlice rastopljenog maslaca
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 zrela banana

Priprema: 

  1. U jednoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sol i šećer.
  2. U drugoj posudi umuti jaja s mlijekom, rastopljenim maslacem, vanilijom i zgnječenom bananom.
  3. Sjedini suhe i mokre sastojke.
  4. Zagrij malo ulja ili maslaca na tavici pa ulij dvije do tri žlice tijesta. Peci palačinku minutu do dvije sa svake strane.

 

S grčkim jogurtom Slatko jutro uz palačinke od limuna i maka

 

Znat ćeš da su gotove kad se dignu i poprime smećkastu boju. Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr