gastro postao
Zrele banane uvijek možeš iskoristiti za pripremu pahuljastih palačinkica!
Obožavamo banana bread, nice cream, karamelizirane banane i smoothieje, ali ponekad si za doručak priuštimo i klasične palačinke. Ovaj recept nije ekstravagantan, sastojke vrlo vjerojatno imaš u smočnici ili hladnjaku, a priprema će ti oduzeti 20-ak minuta.
Možeš ih poslužiti uz med, rastopljenu čokoladu, svježe voće ili pak karamelizirane banane, sladoled i tostirane oraščiće. U slast!
Sastojci:
- 130 g brašna
- 2 žlice smeđeg šećera
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 jaje
- 250 ml mlijeka
- 2 žlice rastopljenog maslaca
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 zrela banana
Priprema:
- U jednoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sol i šećer.
- U drugoj posudi umuti jaja s mlijekom, rastopljenim maslacem, vanilijom i zgnječenom bananom.
- Sjedini suhe i mokre sastojke.
- Zagrij malo ulja ili maslaca na tavici pa ulij dvije do tri žlice tijesta. Peci palačinku minutu do dvije sa svake strane.
Znat ćeš da su gotove kad se dignu i poprime smećkastu boju. Dobar tek!