Opuštena večer uz pahuljaste japanske palačinke

Getty Images
Počasti se izvrsnim japanskim palačinkama koje su u posljednjih godina preplavile društvene mreže - s razlogom.
Vidi originalni članak

Recept za japanske palačinke ne razlikuje se mnogo od onog za američke, a izuzetak su dodatni bjelanjci. Upravo je snijeg od bjelanjaka krivac za teksturu i izgled ovih palačinki, koje služe kao doručak, brunch i desert. 

Odlično pristaju uz med i javorov sirup, ali najbolje su kad su servirane uz žlicu tučenog vrhnja, svježe voće i malo šećera u prahu. 

 

La vie shobaine Palačinkice s grčkim jogurtom i voćem

 

Sastojci:

  • 4 bjelanjka
  • 2 žumanjka
  • 6 žlica šećera
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žličice sode
  • 6 žlica brašna
  • 50 ml hladnog mlijeka
  • ½ žličice limunovog soka
  • ½ žličice soli
  • Malo maslaca

 

 

Priprema:

  1. Izmiksaj bjelanjke u čvrst snijeg sa soli i limunovim sokom. Postepeno dodaj pet žlica šećera.
  2. U žumanjke dodaj  preostalu žlicu šećera, vaniliju, prašak za pecivo i umuti mutilicom. Potom dodaj brašno pa sjedini smjesu.
  3. U smjesu žumanjaka postepeno dodaj bjelanjke i lagano ih umiješaj špatulom.
  4. Zagrij malo maslaca na tavi, vatru smanji do kraja, postavi u tavu dublji okrugli kalup i izlij dio tijesta. Poklopi poklopec i peci tri do četiri minute. Makni poklopac i provjeri je li dno pečeno. 
  5. Pažljivo preokreni palačinku pa peci još dvije do tri minute. Ponovi postupak s preostalim tijestom.

 

yumyum paradise Palačinke s makom i limunom - male, debele i slasne

 

Posluži odmah!

 

Posjeti Gastro.hr