Recepti 27. travnja 2019.

Pahuljaste japanske palačinke sa svježim voćem

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Počastite se izvrsnim japanskim palačinkama koje su u posljednje dvije godine preplavile društvene mreže - s razlogom.

Recept za japanske palačinke ne razlikuje se mnogo od onog za američke, a izuzetak su dodatni bjelanjci. Upravo je snijeg od bjelanjaka krivac za teksturu i izgled ovih palačinki, koje služe kao doručak, brunch i desert. 

Odlično pristaju uz med i javorov sirup, ali najbolje su kad su servirane uz žlicu tučenog vrhnja, svježe bobičasto voće i malo šećera u prahu. 

 

Možda vas zanima... Palačinke s grčkim jogurtom, kokosom i voćem Kolumne

 

Sastojci:

  • 4 bjelanjka
  • 2 žumanjka
  • 6 žlica šećera
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žličice sode
  • 6 žlica brašna
  • 50 ml hladnog mlijeka
  • ½ žličice limunovog soka
  • ½ žličice soli
  • Malo maslaca

 

 | Author: Getty Images Getty Images

 

Priprema:

  1. Izmiksajte bjelanjke u čvrst snijeg sa soli i limunovim sokom. Postepeno dodajte pet žlica šećera.
  2. U žumanjke dodajte  preostalu žlicu šećera, vaniliju, prašak za pecivo i umutite mutilicom. Potom dodajte brašno i sjedinite smjesu.
  3. U smjesu žumanjaka postepeno dodajte bjelanjke i lagano ih umiješajte špatulom.
  4. Zagrijte malo maslaca na tavi, vatru smanjite do kraja, postavite u tavu dublji okrugli kalup i izlijte dio tijesta. Pecite dok se na površini ne počnu pojavljivati mali mjehurići, 3-4 minute.
  5. Maknite kalup i pažljivo preokrenite palačinku. Pecite još 2-3 minute i ponovite postupak s preostalim tijestom.

 

Možda vas zanima... Palačinke s makom i limunom - male, debele i slasne Kolumne

 

Poslužite odmah!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.