Palenta s čvarcima i pancetom

Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 1

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • kukuruzna krupica
  • čvarci
  • panceta
  • kapula
  • vrhnje
  • svježi sir
  • sol
  • papar
  • svinjska mast

Priprema

  1. Skuhati kukuruznu krupicu u kipućoj slanoj vodi te malo maslaca. Sitno isjeckati kapulu staviti je lagano prodinstati, te dodati sitno sjeckane čvarke i pancetu.
  2. Lagano začiniti čvarke i pancetu te samo kratko propržiti da se osjeti pod zubima. Kada je kukuruzna krupica skuhana žlicom pomalo dodavati u drugu tavu sa čvarcima, pancetom i kapulom da se lagano sjedini. Kada je jelo gotovo servirati te dodati svježi sir i vrhnje.
  3. Rezultat je brzinski ručak vrhunskog okusa. Dodatno jelo možete oplemeniti ljutim papričicama. Dobar tek.
Posjeti Gastro.hr