Panirani kotleti sa sirom

Thinkstock
Jednostavna priprema sočnih telećih kotleta s parmezanom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 635

Potrebno vam je

  • 500 g teleći kotlet
  • 100 g parmezan
  • 4 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 40 g maslac, slani
  • 4 kom jaje kokošje
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Kotlete razrežite na manje komade, istucite batom za meso te začinite sa soli i paprom.
  2. Jaja razbijte u dubokom tanjuru i razmutite.
  3. U drugi tanjur stavite brašno, a u treći naribani parmezan.
  4. Svaki odrezak prvo uronite u brašno, zatim u jaja pa u parmezan.
  5. U tavi zagrijte ulje i maslac pa pecite pripremljene teleće odreske na laganoj vatri uz okretanje, do zlatno smeđe boje.
  6. Odložite na papirnati ručnik.
Posjeti Gastro.hr