Isprobajte osam recepata za neodoljivu Panna cottu

Thinkstock
Panna cotta je talijanska slastica koja je nastala u sjevernoj pokrajini Pijemontu i brzo se proširila cijelim Apeninskim poluotokom, a ubrzo je osvojila cijeli svijet.
Vidi originalni članak

Njezino ima zapravo znači "kuhana krema", a baza joj je od vrhnja, malo šećera, mlijeka, želatine i voća. Kako bi bila što mirisnija, u kremu se često dodaje mahuna vanijlije ili ekstrakt vanilije. Iako se klasici temelje na pireima od voća poput jagoda ili malina, izvrsna je od svega bobičastog voća. I umak od karamele jedan je od češćih. Kremu možete obogatiti nasjeckanim pistacijama, bademima, lješnjacima i orasima...

Donosimo vam osam recepata za ovu poslasticu, koju ćete pripremiti vrlo brzo, samo ćete se morati strpjeti dok se dobro ohladi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Panna cotta

Aromatična Panna cotta s jagodama

Panna cotta s karamelom

Panna cotta s narančom

Caffe late panna cotta

Panna cotta u umaku od terana

Panna cotta u umaku od borovnica

Panna cotta s pireom od jagoda

Posjeti Gastro.hr