Recepti 13. listopada 2014.

Panna cotta s pireom od jagoda

Panna cotta s pireom od jagoda
gastro postao gastro.24sata.hr
Osim što je savršeno osvježavajuća, kremasta i lagana, panna cotta osvaja i jednostavnom pripremom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 283

Potrebno vam je

  • 500 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 2 žlica šećer, kristal
  • 1 žlica med, vrcani
  • 1 kom mahuna vanilije
  • 1 kom limunova korica
  • 200 ml jogurt (3.2% masti)
  • 10 g zelatina
  • 200 g jagode
  • 25 ml sok od limuna (prirod. svježi)

Priprema

  1. Želatinu potopite u vodi (pratite upute na ambalaži) i ostavite nekoliko minuta da nabubri.
  2. U posudu debljeg dna ulijte slatko vrhnje, dodajte šećer, med, sjemenke vanilije i naribanu limunovu koricu. Zagrijte i miješajte da se šećer otopi. Kada proključa, kuhajte na laganoj vatri još 5 minuta.
  3. Maknite s vatre, dodajte ocijeđenu želatinu pa miješajte dok se želatina ne rastopi.
  4. Dodajte jogurt, promiješajte pa kremu izlijte u 6 čaša ili manjih posudica. Kratko ostavite hladiti na sobnoj temperaturi a zatim još 2-3 sata u hladnjaku, da se dobro ohladi (hlađenjem će se panna cotta stegnuti).
  5. Jagode operite i narežite na četvrtine. Posipajte ih šećerom, malo zgnječite vilicom i ostavite 10 minuta, da puste sok.
  6. Stavite na laganu vatru, dodajte limunov sok i kratko kuhajte (3-4 minute).
  7. Maknite s vatre, usitnite štapnim mikserom i ohladite. Na ohlađene panna cotte ravnomjerno rasporedite pire od jagoda i poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.