Panna cotta za najveće obožavatelje čokolade
Panna cotta od čokolade
Priprema čokoladne panna cotte je vrlo jednostavna pa te ne treba zabrinjavati mogući nedostatak slastičarskog iskustva.
Predlažemo da je pripremiš dan ranije kako bi se u potpunosti stisnula. Izokreni je na tanjur ili serviraj u čašama, a svakako ukomponiraj i svježe voće, komadiće čokolade, kakao, mrvice, tučeno vrhnje ili neki drugi dodatak koji ti je pri ruci.
Sastojci:
- 180 ml slatkog vrhnja
- 70 g tamne čokolade
- 1 žličica želatine u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žlica vode
Priprema:
- Namasti dvije male posudice (poput onih za souffle).
- Zagrij vrhnje i prelij njime natrganu čokoladu. Pričekaj minutu dvije, a potom miješaj sve dok se čokolada u potpunosti ne otopi.
- Žlicu vode zagrij do vrenja u maloj posudici pa dodaj žličicu želatine i promiješaj. Pričekaj da se malo ohladi.
- Pomiješaj čokoladu sa želatinom i dodaj ekstrakt vanilije.
- Izlij u pripremljene posudice, prekrij plastičnom folijom i stavi u hladnjak na najmanje četiri sata.
- Prije serviranja uroni dno posudice u toplu vodu, a zatim izokreni panna cottu na tanjure.
Uživaj!