Pastrve s tokajcem

Desertno vino tokajac pastrvi daje poseban okus koji će vam se zasigurno svidjeti
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • pastrva potočna
  • vino tokajac
  • 1 kom lovorov list
  • kikiriki
  • šafran
  • ružmarin
  • limunova korica
  • maslac, slani
  • pšenično brašno, bijelo
  • limunov sok

Priprema

  1. Očistite pastrve, napravite nekoliko, ne predubokih, zareza i nasolite.
  2. Stavite ribe u posudu, nalijte toliko vina da riba bude pokrivena, dodajte lovorov list, orašac, malo šafrana, malo ružmarina, limunove korice i komad maslaca izmiješan s malo brašna.
  3. Tijekom kuhanja više puta protresite posudu. Prema ukusu, možete dodati i limunov sok.
Posjeti Gastro.hr