Pavlova

Desert koji je originalno smišljen u čast ruske balerine Ane Pavlove tokom jednog od njenih posjeta Novom Zelandu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 219

Potrebno vam je

  • 8 kom bjelanjak kokošji
  • 150 g šećer, u prahu
  • 30 g gustin
  • 500 g jagode
  • 2.50 dl vrhnje za šlag
  • 2 žlica šećer, kristal
  • 20 ml konjak (38 vol % alkoh.)

Priprema

  1. Okrugli kalup pokrijte pergamentnim papirom. Pećnicu zagrijte na 100°C.
  2. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg te, stalno miješajući, postupno dodajte šećer. Prosijte šećer u prahu sa škrobnim brašnom, pa i to umiješajte u snijeg.
  3. Slastičarsko vrećicom nanosite snijeg na papir od sredine spiralno prema rubovima. Vanjski rub ukrasite kružićima snijega.
  4. Pecite kore 60 minuta na 140°C. Ugasite pećnicu i ostavite kore unutra da se još malo suše. Izvadite i ostavite tri sata. Oprezno maknite papir.
  5. Jagode operite i ocijedite. čvrsto istucite vrhnje sa šećerom i umiješajte konjak. Time napunite kolač, a odozgo ravnomjerno posložite jagode.Kad u snijeg od bjelanjaka dodajete škrobno brašno i prosijani šećer, nemojte ih umiješati električnim mikserom nego lagano kuhačom. Za čokoladni snijeg snijegu od bjelanjaka, nakon što umiješate škrobno brašno, dodajte prosijani kakao ili naribanu čokoladu.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr