Recepti 13. listopada 2014.

Pavlova

gastro postao gastro.24sata.hr
Desert koji je originalno smišljen u čast ruske balerine Ane Pavlove tokom jednog od njenih posjeta Novom Zelandu

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 219

Potrebno vam je

  • 8 kom bjelanjak kokošji
  • 150 g šećer, u prahu
  • 30 g gustin
  • 500 g jagode
  • 2.50 dl vrhnje za šlag
  • 2 žlica šećer, kristal
  • 20 ml konjak (38 vol % alkoh.)

Priprema

  1. Okrugli kalup pokrijte pergamentnim papirom. Pećnicu zagrijte na 100°C.
  2. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg te, stalno miješajući, postupno dodajte šećer. Prosijte šećer u prahu sa škrobnim brašnom, pa i to umiješajte u snijeg.
  3. Slastičarsko vrećicom nanosite snijeg na papir od sredine spiralno prema rubovima. Vanjski rub ukrasite kružićima snijega.
  4. Pecite kore 60 minuta na 140°C. Ugasite pećnicu i ostavite kore unutra da se još malo suše. Izvadite i ostavite tri sata. Oprezno maknite papir.
  5. Jagode operite i ocijedite. čvrsto istucite vrhnje sa šećerom i umiješajte konjak. Time napunite kolač, a odozgo ravnomjerno posložite jagode.Kad u snijeg od bjelanjaka dodajete škrobno brašno i prosijani šećer, nemojte ih umiješati električnim mikserom nego lagano kuhačom. Za čokoladni snijeg snijegu od bjelanjaka, nakon što umiješate škrobno brašno, dodajte prosijani kakao ili naribanu čokoladu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.