Pečena buča s tahini umakom

Super zanimljiv način da pripremite buču s lukom i paprikom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 4

Potrebno vam je

  • 2 kom bundeva
  • 7 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 0.50 mala žlica kumin, mljeveni
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 4 kom mladi luk
  • 2 žlica limunov sok
  • 1 žlica tahini
  • crvena paprika

Priprema

  1. Pećnicu zagrijati na 220˚C.
  2. Bundeve (kabocha i delicata, izribati izvana, narezati na kriške ili prstene debljine 2,5 cm) posložiti na dva pleha za pečenje i začiniti sa ukupno 3 žlice ulja i 1 ¼ žličice kima, posoliti i popapriti. Kabocha bundevu staviti na rešetku u gornjoj trećini pećnice, a delicata bundevu u donju trećinu. Peći 15 minuta.
  3. Preostali kim, 1 žlicu ulja i mladi luk pomiješati u manjoj zdjeli, začiniti sa soli i paprom te promiješati. Smjesu jednako podijeliti na oba pleha i nastaviti peći još 15-ak minuta, odnosno dok bundeve ne omekšaju.
  4. U međuvremenu pomiješati limunov sok, tahini i jednu žlicu vode, pa postepeno umiješati preostale 3 žlice ulja. Začiniti sa soli i paprom.

Super zanimljiv način da pripremite buču s lukom i paprikom

Posjeti Gastro.hr