gastro postao
Super zanimljiv način da pripremite buču s lukom i paprikom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 4
Potrebno vam je
- 2 kom bundeva
- 7 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 0.50 mala žlica kumin, mljeveni
- sol
- svježe mljeveni papar
- 4 kom mladi luk
- 2 žlica limunov sok
- 1 žlica tahini
- crvena paprika
Priprema
- Pećnicu zagrijati na 220˚C.
- Bundeve (kabocha i delicata, izribati izvana, narezati na kriške ili prstene debljine 2,5 cm) posložiti na dva pleha za pečenje i začiniti sa ukupno 3 žlice ulja i 1 ¼ žličice kima, posoliti i popapriti. Kabocha bundevu staviti na rešetku u gornjoj trećini pećnice, a delicata bundevu u donju trećinu. Peći 15 minuta.
- Preostali kim, 1 žlicu ulja i mladi luk pomiješati u manjoj zdjeli, začiniti sa soli i paprom te promiješati. Smjesu jednako podijeliti na oba pleha i nastaviti peći još 15-ak minuta, odnosno dok bundeve ne omekšaju.
- U međuvremenu pomiješati limunov sok, tahini i jednu žlicu vode, pa postepeno umiješati preostale 3 žlice ulja. Začiniti sa soli i paprom.
Super zanimljiv način da pripremite buču s lukom i paprikom