Pečena kobasica s ananasom i kupusom - zašto ne?!

Shutterstock Kobasice uvjiek možeš poslužiti uz neki standardni prilog, no zašto ne uz ovaj neobičan prilog s ananansom
Sočne kobasice vole i veliki i mali. A ako su poslužene s rafiniranim i ukusnim prilogom poput ovoga, to klasično jednostavno jelo postaje prava gozba koja će zadovoljiti i zahtjevne gurmane
Vidi originalni članak

Pržena kobasica i kupus - zvuči atraktivno, zar ne? Pa još dodaš i malo ananasa... Osim toga, recept uopće nije kompliciran pa ga možeš pripremiti već danas, za ručak ili za večeru, a ova ideja dobro će doći i za vikend. Uz to, ovo jelo obiluje vitaminima I hranjivim tvarima, a egzotični okusi daju mu posebnu draž.

Ovisno o regiji u kojoj se nadijevaju, postoji više vrsta kobasica različitih okusa i dužine – od 10 do 20 cm. Neke se kobasice rade s grublje mljevenim mesom, a neke s fino mljevenim i sa slaninom, što ih čini posebno aromatičnim. No postoje i male kobasice s dodatkom mažurana koje su, pak, mediteranskog okusa. Za ovo jelo upotrijebi one koje su tebi najdraže.

Pečena kobasica s ananasom i kupusom

Sastojci za 4 osobe:

Za ananas s kupusom:

  • 1 crvena paprika
  • 350 g bijelog kupusa
  • 300 g ananasa
  • 2 žlice maslaca s paprom
  • 1 češanj češnjaka
  • 3 žlice octa
  • sol i papar
  • 2 žlice crvenog papra
  • prstohvat šećera
  • 100 ml temeljca
  • 60 g ementalera
  • curry

Za kobasice:

  • 1 žlica maslaca
  • 4 prokuhane kobasice (preporučujemo pečenice, od oko 150 g)

Sjajan ručak: Pečene kobasice s prokulicama

 

Priprema:

  1. Papriku operi, uzduž prereži, ukloni sjemenke i nareži je na rezance. Kupus očisti, operi i također nareži na rezance. Ananas oguli, očisti i nareži na komade.
  2. Maslac s paprom ugrij u dubokoj tavi. Stavi papriku i kupus te uz miješanje prži 8 minuta.
  3. Češanj češnjaka oljušti i zgnječi u tavicu s povrćem. Povrće začini octom, solju, paprom, zrnima crvenog papra i šećerom. Zatim dodaj ananas te ulij temeljac. Kratko ostavi da se okusi prožmu i na kraju dodaj naribani ementaler te promiješaj. Još jednom dobro promiješaj i dodaj curry.
  4. Maslac ugrij u tavi. U njemu poprži kobasice, dok sa svih strana ne poprime zlatnožutu boju. Potom još jednom začini povrće. Na tanjuru posloži kobasice s prilogom od povrća te posluži. Uz ovo pikantno jelo odlično će goditi čaša zimskog, odnosno božićnog piva.

 

tradicija Dobre stare krvavice s kiselim kupusom - ili obožavaš ili izbjegavaš Samo jedan griz Varivo od leće s kobasicama zagrijat će te u trenu

 

Posjeti Gastro.hr