Recepti 10. siječnja 2018.

Nepogrešivo: Dobre stare krvavice sa zeljem

Krvavice
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Starinski recept koji obožavamo jesti zimi

Ovo tradicionalno, “zimsko” jelo, odlikuje prije svega bogatstvo okusa pirjanog kiselog kupusa i kobasice, od davnina zvane “krvavica”, čije ime samo djelomično govori o jednom njenom sastojku. Pored toga što je ukusno, ovo jelo je jednostavno za pripremu.

 

Možda vas zanima... Kiseli kupus i gljive u lisnatom tijestu Recepti

 

Možda vas zanima... Poznati okusi: Pirjani kiseli kupus sa slaninom Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 1 kg kiselog kupusa
  • 2 žlice svinjske masti
  • 2 crvena luka
  • 1 krumpir
  • 1 dl bijelog vina
  • mljeveni kumin
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 8 krvavica

Priprema:

  1. U loncu na vrućoj masti popržite sjeckani luk dok ne postane svijetložut.
  2. Dodajte ribani kiseli kupus, kumin, sol i papar te ulijte vino i 1,5 dl vode. Kuhajte na laganoj vatri 30-ak minuta.
  3. Ogulite krumpir, operite ga, naribajte i umiješajte u kupus. Dodajte krvavice, poklopite te na laganoj vatri kuhajte još 20-ak minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.