Pečena pileća prsa za obožavatelje ljutkaste hrane

Getty Images
Za ručak se počasti izvrsnom (i ljutkastom) piletinom...
Vidi originalni članak

Imamo osjećaj da nam pileća prsa baš nikad neće dosaditi. Obožavamo ih  pripremljene u škartocu, marinirane u medu, uronjene u bogate umake, ali i pečene u pećnici. Ovog puta smo se opredijelili baš za ovu posljednju opciju, a dodali smo i malo kajenskog papra i ljutog umaka.

Mi smo ovog puta pileći file jednostavno umakali u umak od vrhnja i grickali tijekom filma, ali odlično pristaje i uz pečene ili pržene krumpiriće i sezonsku salatu.

 

 

Sastojci:

  • 10 pilećih filea
  • 80 g brašna
  • ½ žličice kajenske paprike
  • ½ žličice mljevene crvene paprike
  • ½ žličice mljevenog češnjaka
  • 1/2 žličice soli
  • 100 g maslaca
  • Ljuti umak

 

Priprema:

  1. Obloži posudu papirom za pečenje.
  2. Pomiješaj brašno, kajensku papriku, mljevenu crvenu papriku, mljeveni češnjak i sol. Smjesu utrljaj u pileći file. 
  3. Položi piletinu u pripremljenu posudu i stavi u hladnjak na barem sat vremena.
  4. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  5. Pomiješaj otopljeni maslac i ljuti umak pa umočite svaki komad pilećih prsa. 
  6. Vrati u posudu za pečenje i peci dok ne poprime zlatnu boju, što bi moglo potrajati otprilike 40 minuta. Preokreni jednom tijekom pečenja.

 

za prste polizati Da ne bude dosadna: Piletina u medu i senfu

 

Poslužite odmah!

 

Posjeti Gastro.hr