Recepti 5086 prikaza 27. siječnja 2019.

Da ne bude dosadna: Piletina u medu i senfu

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Egzotična marinada sa senfom i medom dovodi zanimljivu mješavinu istočnjačkih okusa.

Nema sumnje, ovako pripremljena piletina osvojit će i najistančanija nepca. Iako je za pripremu ovakvog jela potrebno izdvojiti "mrvicu" više vremena, svaki se trud na koncu isplati. Sklad okusa i odličan omjer začina obol su ovoj kulinarskoj priči.

 

Možda vas zanima... Teriyaki piletina - najbrži i najfiniji put do Japana Recepti

 

Jeftino i jednostavno za pripremu, a vaša djeca će ovaj ručak obožavati!

Potrebno vam je:

  • 6 komada pilećih prsa, bez kože
  • 120 g meda
  • 120 g senfa
  • 1 žličica suhog bosiljka
  • 1 žličica sušene paprike
  • ½ žličice svježe nasjeckanog peršina
  • sol i papar po želji

 

Piletina u umaku od gljiva i vina Možda vas zanima... Piletina u umaku od gljiva i vina ručak je za čistu peticu Kolumne

 

Priprema: 

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Posolite i popaprite meso, te posudu za pečenje lagano premažite uljem.
  3. U maloj posudi pomiješate med, senf, bosiljak, papriku i peršin. Pola preljeva namažete preko piletine.
  4. Pecite 30 minuta.
  5. Premažite s ostatkom preljeva piletinu i pecite dodatnih 10-ak minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.