gastro postao
Egzotična marinada sa senfom i medom dovodi zanimljivu mješavinu istočnjačkih okusa.
Nema sumnje, ovako pripremljena piletina osvojit će i najistančanija nepca. Iako je za pripremu ovakvog jela potrebno izdvojiti "mrvicu" više vremena, svaki se trud na koncu isplati. Sklad okusa i odličan omjer začina obol su ovoj kulinarskoj priči.
Jeftino i jednostavno za pripremu, a tvoja djeca će ovaj ručak obožavati!
Potrebno vam je:
- 6 komada pilećih prsa, bez kože
- 120 g meda
- 120 g senfa
- 1 žličica suhog bosiljka
- 1 žličica sušene paprike
- ½ žličice svježe nasjeckanog peršina
- sol i papar po želji
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
- Posoliti i popapriti meso, te posudu za pečenje lagano premazati uljem.
- U maloj posudi pomiješati med, senf, bosiljak, papriku i peršin. Pola preljeva namazati preko piletine.
- Peći 30 minuta.
- Premazati s ostatkom preljeva piletinu i peći dodatnih 10-ak minuta.