Recepti 08. ožujka 2019.

Pečena pileća prsa za obožavatelje ljutkaste hrane

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Za ručak se počasti izvrsnom (i ljutkastom) piletinom...

Imamo osjećaj da nam pileća prsa baš nikad neće dosaditi. Obožavamo ih  pripremljene u škartocu, marinirane u medu, uronjene u bogate umake, ali i pečene u pećnici. Ovog puta smo se opredijelili baš za ovu posljednju opciju, a dodali smo i malo kajenskog papra i ljutog umaka.

Mi smo ovog puta pileći file jednostavno umakali u umak od vrhnja i grickali tijekom filma, ali odlično pristaje i uz pečene ili pržene krumpiriće i sezonsku salatu.

 

 

Sastojci:

  • 10 pilećih filea
  • 80 g brašna
  • ½ žličice kajenske paprike
  • ½ žličice mljevene crvene paprike
  • ½ žličice mljevenog češnjaka
  • 1/2 žličice soli
  • 100 g maslaca
  • Ljuti umak

 

Priprema:

  1. Obloži posudu papirom za pečenje.
  2. Pomiješaj brašno, kajensku papriku, mljevenu crvenu papriku, mljeveni češnjak i sol. Smjesu utrljaj u pileći file. 
  3. Položi piletinu u pripremljenu posudu i stavi u hladnjak na barem sat vremena.
  4. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  5. Pomiješaj otopljeni maslac i ljuti umak pa umočite svaki komad pilećih prsa. 
  6. Vrati u posudu za pečenje i peci dok ne poprime zlatnu boju, što bi moglo potrajati otprilike 40 minuta. Preokreni jednom tijekom pečenja.

 

Možda vas zanima... Da ne bude dosadna: Piletina u medu i senfu Recepti

 

Poslužite odmah!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.