gastro postao
Za ručak se počasti izvrsnom (i ljutkastom) piletinom...
Imamo osjećaj da nam pileća prsa baš nikad neće dosaditi. Obožavamo ih pripremljene u škartocu, marinirane u medu, uronjene u bogate umake, ali i pečene u pećnici. Ovog puta smo se opredijelili baš za ovu posljednju opciju, a dodali smo i malo kajenskog papra i ljutog umaka.
Mi smo ovog puta pileći file jednostavno umakali u umak od vrhnja i grickali tijekom filma, ali odlično pristaje i uz pečene ili pržene krumpiriće i sezonsku salatu.
Sastojci:
- 10 pilećih filea
- 80 g brašna
- ½ žličice kajenske paprike
- ½ žličice mljevene crvene paprike
- ½ žličice mljevenog češnjaka
- 1/2 žličice soli
- 100 g maslaca
- Ljuti umak
Priprema:
- Obloži posudu papirom za pečenje.
- Pomiješaj brašno, kajensku papriku, mljevenu crvenu papriku, mljeveni češnjak i sol. Smjesu utrljaj u pileći file.
- Položi piletinu u pripremljenu posudu i stavi u hladnjak na barem sat vremena.
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
- Pomiješaj otopljeni maslac i ljuti umak pa umočite svaki komad pilećih prsa.
- Vrati u posudu za pečenje i peci dok ne poprime zlatnu boju, što bi moglo potrajati otprilike 40 minuta. Preokreni jednom tijekom pečenja.
Poslužite odmah!