Pečena piletina s kraljevskog dvora

Paul Edwards The Sun/News Syndication/PIXSELL
Donosimo vam recept Darrena McGradyja, bivšeg chefa obitelji Windsor...
Vidi originalni članak

McGrady je tijekom 15 godina na kraljevskom dvoru često pripremao piletinu za princezu Dianu i mlade prinčeve. Iako je recept vrlo jednostavan, vojvoda Harry ga navodno obožava do te mjere da ga je servirao iste večeri kad je zaprosio suprugu Meghan.

 

TORTA OD 420.000 KUNA Ovo je vjenčana torta Megan i princa Harryja

 

Trebat će vam samo pile težine 1,5 do 2 kilograma, sol i papirnati ubrusi, a ostatak će posla odraditi vaša pećnica. Dodatna masnoća vam nije potrebna, kao ni začini, a najbitnije je da pile dobro osušite uz pomoć ubrusa. Zbog toga će korica biti hrskava, a unutrašnjost neodoljivo sočna.

 

 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.

Pile dobro osušite papirnatim ubrusima, a zatim je posolite.

Na rešetku u pećnici stavite papir za pečenje, a na njega položite piletinu.

Pecite sat vremena i nemojte okretati pile. U slučaju da je vaše pile veće, trebat će mu i nešto više vremena.

 

Isprobajte ovaj jednostavan kraljevski recept!

Posjeti Gastro.hr