Još ranije su iz Kensigtonske palače najavili da će im tortu raditi slastičarka Claire Ptak, vlasnicu Violet Cake slastičarne u istočnom Londonu. Par se odlučio za tortu od limuna i bazge s kremom od maslaca koja će svojim okusom i cvjetnom dekoracijom pristajati proljeću te biti obilježena njegovim plodovima.
The wedding cake is to be served at the Reception. It was designed by Claire Ptak and features elderflower syrup made at The Queen’s residence in Sandringham from the estate’s own elderflower trees, as well as a light sponge cake uniquely formulated for the couple. #royalwedding pic.twitter.com/kt5lE4tEn9
— Kensington Palace (@KensingtonRoyal) May 19, 2018
"Svadbena torta koja će biti poslužena na primanju. Tortu je napravila Claire Ptak i napravljena je od voća s vlastite plantaže, a sadrži i jedinstvenu formulu napravljenu samo za mladence", napisali su ispod fotografije na društvenoj mreži Kensington palače.
🍋 200 Amalfi lemons
— Kensington Palace (@KensingtonRoyal) May 18, 2018
🥚 500 organic eggs from Suffolk
🐄 20kgs of butter
🍰 20kgs of flour
🍬 20kgs of sugar
🥃 10 bottles of Sandringham Elderflower Cordial
The baking of the #RoyalWedding cake is under way! pic.twitter.com/b3jhwtOwOP
“Punjenje napravljeno od Amalfi limunove sirutke i bazgine kreme od maslaca drži sve elemente zajedno. Torta je ukrašena švicarskom kremom od maslaca s bjelanjcima i 150 svježih cvjetova, većinom britanskih i sezonskih, uključujući ruže i božure.”