Napravi pečene pastrve kao iz najboljih restorana

Shutterstock Pečena pastrva odlična je ideja za ručak ili večeru
Ovaj je recept nevjerojatno ukusan i jednostavan za napraviti. Još ako se ‘dočepaš’ svježe pastrve – garantiramo ishod jednak onom iz najboljih svjetskih kuhinja
Vidi originalni članak

Svježoj ribi ponekad ne treba ništa više od malo maslinova ulja, svježeg začinskog bilja i limuna da se vrlo brzo pretvori u izvanserijski ručak ili večeru. Ako si od osoba koje pri tome vole jesti zdravo, onda je ovo definitivno tvoj novi favorit.

Pastrvu je dovoljno, doslovno, obložiti i staviti je u pećnicu na 20-tak minuta. No, trebaš paziti i na  to da pastrva ipak ima dosta kostiju pa svakako provjeri kako ih otkostiti, ali da riba ostane cijela.

 

Petkom Pastrva s potpuno neočekivanim preljevom!

 

Ako ti se, pak, sviđa rustikalni izgled serviranog jela možeš ribi jednostavno prerezati hrbat nakon kuhanja i oblikovati je u obliku leptira.

 

 

Pečene pastrve s limunom i aromatičnim biljem

Sastojci:

  • 4 pastrve, očišćene
  • 3 žlice listića svježeg bosiljka, nasjeckanog
  • sok od 2 limuna
  • 2 žlice maslinova ulja + za premazati posudu za pečenje
  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • 1 limun, narezan na tanke ploške

Priprema:

  1. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Pomiješaj bosiljak, limunov sok i maslinovo ulje te time nadjeni pastrve. Posoli ih i popapri.
  2. Pastrve stavi u nauljenu posudu za pečenje, pa po njima raspodijeli ploške limuna. Peci 15 do 20 minuta, odnosno dok se meso pastrva ne bude moglo na pritisak vilicom razdvajati na listiće.

 

brzo i fino Pašteta od dimljene pastrve

Posjeti Gastro.hr