Recepti 09. prosinca 2022.

Napravi pečene pastrve kao iz najboljih restorana

Pečena pastrva
Pečena pastrva odlična je ideja za ručak ili večeru foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj je recept nevjerojatno ukusan i jednostavan za napraviti. Još ako se ‘dočepaš’ svježe pastrve – garantiramo ishod jednak onom iz najboljih svjetskih kuhinja

Svježoj ribi ponekad ne treba ništa više od malo maslinova ulja, svježeg začinskog bilja i limuna da se vrlo brzo pretvori u izvanserijski ručak ili večeru. Ako si od osoba koje pri tome vole jesti zdravo, onda je ovo definitivno tvoj novi favorit.

Pastrvu je dovoljno, doslovno, obložiti i staviti je u pećnicu na 20-tak minuta. No, trebaš paziti i na  to da pastrva ipak ima dosta kostiju pa svakako provjeri kako ih otkostiti, ali da riba ostane cijela.

 

pastrva.jpg Možda vas zanima... Pastrva s potpuno neočekivanim preljevom! Recepti

 

Ako ti se, pak, sviđa rustikalni izgled serviranog jela možeš ribi jednostavno prerezati hrbat nakon kuhanja i oblikovati je u obliku leptira.

 

 | Author: Thinkstock Pastrvi dodaj malo limuna i maslinova ulja i sočan i ukusan ručak je tu foto: Thinkstock

 

Pečene pastrve s limunom i aromatičnim biljem

Sastojci:

  • 4 pastrve, očišćene
  • 3 žlice listića svježeg bosiljka, nasjeckanog
  • sok od 2 limuna
  • 2 žlice maslinova ulja + za premazati posudu za pečenje
  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • 1 limun, narezan na tanke ploške

Priprema:

  1. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Pomiješaj bosiljak, limunov sok i maslinovo ulje te time nadjeni pastrve. Posoli ih i popapri.
  2. Pastrve stavi u nauljenu posudu za pečenje, pa po njima raspodijeli ploške limuna. Peci 15 do 20 minuta, odnosno dok se meso pastrva ne bude moglo na pritisak vilicom razdvajati na listiće.

 

Možda vas zanima... Pašteta od dimljene pastrve Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.