Recepti 08. veljače 2019.

Pastrva s potpuno neočekivanim preljevom!

pastrva.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Dolazile su mi na večeru prijateljice vegetarijanke, ali ne jedu ribu, na moju žalost. Imaju pravo, i riba bi trebala biti meso, kaže za ovaj recept Dorotea Orlović

Dolazile su mi na večeru prijateljice vegetarijanke, ali ne jedu ribu, na moju žalost. Imaju pravo, i riba bi trebala biti meso. Iskreno, meni su još najdraži vegani, nema ništa, ništa ne možeš pojesti. Ljudi obično misle da je veganima teško napravit ručak, ma što bi bilo teško.

Nabacaj neki složenac od povrća, malo rižot ili nešto s bulgurom, ako imaš malo više love kupiš sejtan ili tofu, pa i to skombiniraš. Mislim da pogledaš, meso najviše košta (i najnezdravije je)!

 

Možda vas zanima... Pastrva s bademima - riba na najfiniji način Kolumne Možda vas zanima... Slasna pastrva u omotaču od povrća Recepti



Ovaj recept sam vidjela od Ugarkovićke na televiziji, samo sam ga malo izmijenila.

Sastojci:

  • Pola kg ribe (pastrva)
  • pola kg kruha
  • 200 g maslaca
  • 2 šake peršina
  • limunova korica
  • pola kg paradajza
  • luk
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 grančice timijana
  • kg krumpira
  • maslinovo ulje
  • sol

 

Možda vas zanima... Pastrva u korici: Za još ukusniji i ljepši kraj tjedna Recepti

 

Priprema:

  1. Malo stariji bijeli kruh narezati na kockice, pa ubaciti u sjekač s maslacom, peršinom i limunovom koricom, dobro izmiksati.
  2. Smjesu staviti između prozirnih folija i malo razvaljati da se dobije tanko tijesto.
  3. Staviti u frižider da čvrsne.
  4. Napraviti običnu šalšu. Prodinstati luk, dodati rajčicu i češnjak, kuhati da voda malo ispari.
  5. Posoliti i začiniti svježim timijanom.
  6. Ribu filetirati, malo posoliti, te premazati šalšom (Ana je koristila brancina i prije ga je još premazala muštardom) i obložiti onom smjesom od kruha i peršina.
  7. Sve staviti na lim i peći u pećnici (sa strane kože od ribe) 10-15 min na 215 stupnjeva.
  8. Za prilog kuhani krumpir, a Ana je u malo bogatijoj verziji poslužila još i špinat s malo vrhnja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.