Zašto danas za ručak ne biste napravili pastrvu s bobom?
Neka vam današnji ručak bude jednostavan, a opet, vrlo ukusan. Predlažemo pastrvu pečenu u korici i posluženu s ukusnim bobom. Ako nemate boba, mogu poslužiti i blitva i špinat.
Pokapajte s par kapi svježeg limuna i poslužite uz kuhani krumpir i salatu od matovilca i potočarke!
Sastojci:
- 50 g otkoštenih zelenih maslina
- 60 g grisina
- Svežanj svježeg korijandra
- 1 velika žlica brašna
- 1 veliko jaje
- 4 x 125 g fileta pastrve
- 400 g boba
- Korica od pola limuna + 1 1/2 žlica soka od limuna
- 2 žlice jogurta
- Kuhani krumpir - za posluživanje
- Kriške limuna - za posluživanje
- 1 žlica sjeckanog peršina
- Sol, papar
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
- U blenderu ili mužaru samljeti masline, grisine i korijandar te raširiti na tanjur
- U jedan tanjur staviti brašno, a u drugom razmutiti jaje; svaki filet posoliti, staviti u brašno, u jaje pa u samljevene grisine i staviti na papir za pečenje ili u neprianjajuću posudu koja može u pećnicu; peći 12 minuta - dok ne postane hrskavo i zlatno
- U međuvremenu, zakuhati vodu i staviti kuhati bob; kuhati ga tek nekoliko minuta, samo da malo omekša; ocijediti ga i posipati koricom limuna, jogurtom i sjeckanim peršinom te posoliti/popapriti po želji
- Poslužiti na tanjuru nekoliko kuhanim krumpira, filet pastrve, malo kuhanog boba i krišku limuna
Poslužiti uz pripremljenu salatu.
Dobar tek!