Recepti 1306 prikaza 31. svibnja 2019.

Pastrva u korici: Za još ukusniji i ljepši kraj tjedna

Gastro.hr

Powered by:

Zašto danas za ručak ne biste napravili pastrvu s bobom?

Neka vam današnji ručak bude jednostavan, a opet, vrlo ukusan. Predlažemo pastrvu pečenu u korici i posluženu s ukusnim bobom. Ako nemate boba, mogu poslužiti i blitva i špinat.

Pokapajte s par kapi svježeg limuna i poslužite uz kuhani krumpir i salatu od matovilca i potočarke! 

Sastojci:

  • 50 g otkoštenih zelenih maslina
  • 60 g grisina
  • Svežanj svježeg korijandra
  • 1 velika žlica brašna 
  • 1 veliko jaje
  • 4 x 125 g fileta pastrve
  • 400 g boba
  • Korica od pola limuna + 1 1/2 žlica soka od limuna
  • 2 žlice jogurta
  • Kuhani krumpir - za posluživanje
  • Kriške limuna - za posluživanje
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • Sol, papar

 

pastrva.jpg Možda vas zanima... Pastrva s potpuno neočekivanim preljevom! Recepti Možda vas zanima... Pastrva s bademima - riba na najfiniji način Kolumne

 

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
  2. U blenderu ili mužaru samljeti masline, grisine i korijandar te raširiti na tanjur
  3. U jedan tanjur staviti brašno, a u drugom razmutiti jaje; svaki filet posoliti, staviti u brašno, u jaje pa u samljevene grisine i staviti na papir za pečenje ili u neprianjajuću posudu koja može u pećnicu; peći 12 minuta - dok ne postane hrskavo i zlatno
  4. U međuvremenu, zakuhati vodu i staviti kuhati bob; kuhati ga tek nekoliko minuta, samo da malo omekša; ocijediti ga i posipati koricom limuna, jogurtom i sjeckanim peršinom te posoliti/popapriti po želji
  5. Poslužiti na tanjuru nekoliko kuhanim krumpira, filet pastrve, malo kuhanog boba i krišku limuna

Poslužiti uz pripremljenu salatu.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.