Pečeni patlidžan i paprika

Idealni proljetno - ljetni prilog
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 244

Potrebno vam je

  • 1 kom patlidžan
  • 2 kom crvena paprika
  • 1 kom paprika, zelena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 šalica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • bosiljak, vezica

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Narezane patlidžan, paprike i luk stavite u posudu za pečenje sa zaštitnim slojem. Poškropite uljem. Pecite u pećnici 20 minuta, povremeno zalijevajući uljem.
  2. Povrće posložite na tanjuru za posluživanje i ukrasite svježim bosiljkom, ako želite.

Izvor 'South beach dijeta'; Profil International, 2004.

Posjeti Gastro.hr