Pesto od šparoga i rukole za ručak u 15 minuta

Stockfood
Ovaj nezapamćeno jednostavan ručak oduzet će vam svega 15 minuta vremena, a na stol će donijeti sezonske okuse koji će vas naprosto oduševiti.
Vidi originalni članak

Pesto možete poslužiti uz netom skuhanu tjesteninu, ubaciti ga u rižoto za više aroma, dodati kao podlogu na pizzi ili poslužiti uz tostirani kruh, fetu pršuta i sira.

 

Imamo sjajne recepte Šparoge, mišancija i skuta - mali vodič kroz proljetna jela

 

Stvoren je za baš svaku situaciju i obožavat će ga baš svatko tko ga isproba, a sama priprema neće vam oduzeti previše vremena.

Pripremite sastojke, blender i odvojite 15 minuta svoga vremena za pripremu ručka. I to je sve, jednostavnije ne može!

 

Taman Gavrilović Gratinirani krumpir sa šparogama, sirom i šunkom

Provjereno dobar Zeleni rižoto sa šparogama i graškom

 

 

Potrebno vam je:

  • 2 vezice divljih šparoga
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 šalice rukole
  • 3 žlice parmezan
  • 1 šaka badema
  • maslinovo ulje
  • svježe mljeveni papar
  • prstohvat soli

Postupak pripreme:

  1. Skuhajte i nasjeckajte šparoge.
  2. Blenderom ili štapnim mikserom usitnite sve sastojke polagano dolijevajući ulje dok ne dobijete željenu strukturu.
  3. Odmah pomiješajte s tjesteninom ili drugim dodacima.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr