Recepti 29. svibnja 2018.

Zeleni rižoto sa šparogama i graškom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kombinirali smo omiljene šparoge i slatkasti grašak, dodali im dobru dozu bijelog vina, a zatim sve začinili timijanom i peršinom. Donosimo provjereno dobar recept za najkremastiji proljetni rižoto.

Kremaste teksture postići ćete dodavanjem maslaca i parmezana, a najfinije okuse svježim, domaćim namirnicama. Slatkaste note graška divno će se složiti sa sezonskim šparogama, dok će peršin i timijan jelo podići na neku novu, još ukusniju razinu.

 

Možda vas zanima... Proljetni rižoto sa svinjetinom i povrćem Recepti

 

Proljetne boje na tanjuru idealno će se složiti s bijelim vinom, a zbog jednostavnosti pripreme, ovaj rižoto bit će gotov u rekordnih pola sata.

 

Možda vas zanima... Kremasti rižoto s lignjama i aromatičnim biljem Recepti

 

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić


Potrebno vam je:

  • 1 luk
  • 1 šalica riže
  • Šparoge
  • 1 šalice graška
  • Prstohvat timijana
  • 80 g maslaca
  • 50 g parmezana
  • 100 ml bijelog vina
  • Svježi peršin
  • Temeljac ili voda
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Luk nasjeckajte na sitno, pa ga popržite na maslinovom ulju.
  2. Za to vrijeme očistite i nasjeckajte šparoge. Dodajte šparoge na luk, zapecite sa svih strana, pa dodajte rižu.
  3. Tostirajte je dvije minute i dodajte bijelo vino. Pustite da alkohol ispari, a zatim dodajte temeljac ili vodu.
  4. Začinite soli i paprom, dodajte i timijan.
  5. Kad se rižoto kuha, povremeno isprobajte rižu, pa po potrebi dodajte još vode.
  6. Pet minuta prije kraja kuhanja, dodajte grašak.
  7. Kada povrće omekša, a riža je skuhana al dente, maknite s vatre i dodajte maslac i parmezan.
  8. Na kraju pospite svježe sjeckanim peršinom i poslužite toplo.

Dobar tek!
 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.