Petominutni dvoslojni kolač bez pečenja

Thinkstock
Visoke temperature nas obično udaljavaju od kuhanja ručka, a priprema slastica nam nije ni na kraj pameti. Rješenje su kolači gotovi za nekoliko minuta, koji se samo moraju dobro ohladiti.
Vidi originalni članak

Danas vam donosimo recept za jedan pravi klasik – pločice od kikiriki maslaca i debelog sloja čokolade. Priprema ove slastice traje manje od deset minuta, a pećnici se ne morate ni približiti. 

 

Jednostavno i slasno Brz i osvježavajuć kolač s bananama i keksima

 

Sastojci:

  • 375 g kikiriki maslaca
  • 150 g kokosovog brašna
  • 30 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 1 žličica krupne soli + prstohvat soli
  • 350 g čokolade

Priprema:

  1. Četvrtastu posudu (20x20 cm) prekrijte papirom za pečenje.
  2. U manjoj zdjeli pomiješajte maslac od kikirikija, kokosovo brašno, šećer u prahu, vaniliju i prstohvat soli. Izmiješajte i prebacite u kalup, a zatim zagladite.
  3. Čokoladu otopite s kokosovim uljem u mikrovalnoj pećnici, u intervalima od 30 sekundi. 
  4. Prelijte čokoladu preko smjese od kikiriki maslaca, pospite krupnom soli i stavite u hladnjak na barem dva sata.

 

Bez muke! Lagana i brza čokoladna torta bez pečenja

 

Poslužite ohlađeno i uživajte!

 

Posjeti Gastro.hr