Pikantni špageti s tunom gotovi su za pola sata

Monica Turlui/Pexels Špageti s rajčicom i tunjevinom
Vrlo brzo možeš pripremiti ovaj ukusni recept i tjestenina s tunom i bogatim umakom od rajčica, listića crvene paprike i češnjaka sasvim će sigurno postati tvoj prvi izbor
Vidi originalni članak

Pripremljeno s jednostavnim špagetima (al dente, kako drugačije?), ovo jednostavno jelo se brzo sprema - od štednjaka do tanjura treba manje od pola sata. Zato je savršeno za sve koji su u žurbi, ili primjerice, za večeru kada umoran dođeš s posla.

Klasičnom umaku koji sadrži rajčice, luk, češnjak i maslinovo ulje, dodaj malo crvene papričice za spicy aromu. Zanimljivo je kako crvena paprika, bez obzira na to biraš li ljutu ili onu slatkaste arome, sve popularniji začin u raznim receptima, od gulaša, piletine, ribe i jaja, a iznenadit će se da je mnogi dodaju čak i u čokoladu. Njezina uloga u gastronomiji uspoređuje se s onom koju ima papar - svako jelo podiže na novu razinu!

Pikantni špageti s tunom

Sastojci (za 4 osobe):

  • 250 g mini rajčica
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 ljuta crvena papričica
  • 185 g tunjevine u ulju
  • ½ vezice peršina
  • 400 g špageta
  • 3 žlice maslinova ulja
  • sol i papar

 

Na nove načine Obrok bez muke – pikantna tjestenina s kobasicom, brokulom i rajčicama

 

Priprema:

  1. Luk i češnjak oljušti i nasjeckaj, a mini rajčice operi i svaku raspolovi. Papričicu očisti, operi i nareži na sitne kockice. Tunjevinu ocijedi i usitni, a peršin oplahni i nasjeckaj.
  2. Špagete skuhaj u dosta slane vode da budu al dente. U tavici zagrij ulje pa propirjaj luk i češnjak. Dodaj rajčice, tunjevinu i papričicu pa kratko pirjaj zajedno s lukom i češnjakom.
  3. Špagete ocijedi, izmiješaj s peršinom i umakom te posoli i popapri po vlastitom ukusu.

 

DO 15 MINUTA 3 brzinske ideje kako iskoristiti sardine iz konzerve Idealan ručak! Šarena salata od tune, graha i mahuna

 

Posjeti Gastro.hr