Salata od tunjevine i graha neće vas ostaviti gladnima te će biti idealan ručak za vrijeme sve toplijih dana.
Spoj graha, luka, tune, rajčice i mahuna zasitit će vas na najfiniji mogući način. Osvježavajuća i prepuna okusa, ova salata idealna je za brzinski ručak nakon napornog radnog dana ili pak kao zdravi ručak na poslu. Ubacite je u plastičnu posudu ili staklenku, pa u osvježavajućim zalogajima uživajte gdje god poželite.
Potrebno vam je:
- 250 g tune iz konzerve
- 400 g graha
- 1 luk
- 1 režanj češnjaka
- 2 jaja
- 2 rajčice
- 1 žlica kapara
- sol
- papar
- ulje maslinovo
- Pola limuna
- 1 šalica žutih mahuna
Postupak pripreme:
- Skuhajte grah ili iskoristite onaj iz limenke. Jaja skuhajte i razrežite na četvrtine. Narežite rajčice.
- Češnjak protisnite ili nasjeckajte na sitno, pa ga kratko pirjajte i dodajte mu mahune. Pirjajte dok ne omekšaju, ali pripazite da češnjak ne zagori.
- Luk očistite i narežite na kolutove. Tunjevinu iz limenke ocijedite iz ulja i razdvojite na komadiće.
- U zdjelu za salatu ubacite sve sastojke, posolite, popaprite, dodajte maslinova ulja, nasjeckane kapare i poškropite limunovim sokom.
- Umjesto limuna možete upotrijebiti i jabučni ili balzamički ocat, a umjesto maslinova bučino ulje.
Dobar tek!