S povratkom toplih dana, napuštam carstva juha i zasitne hrane, a na moj kulinarski repertoar vraćaju se salate.
Zanimljivo je kako tijelo s toplijim vremenom prirodno traži laganije obroke. S dolaskom proljeća, polako, tiho, uvlače mi se u misli slike šarenih, laganih obroka, punih raznog povrća i začina. Prije dva tjedna počela sam raditi voćne salate, jeli smo ih gotovo svaki dan – netko za doručak, netko za večeru. Zatim sam krenula na proljetne salate, pune boja i vitamina.
Ovo proljeće pun pogodak mi je Toskanska salata. Privlačna oku, finog okusa, kad god sam je napravila, netko me za stolom pitao za recept. Uh, to baš volim. Odmah odgovaram: “Imaš na mom blogu”. Dijeljenje recepata veliko mi je zadovoljstvo, upravo zato ga i pišem.
Potrebno:
- 1/2 kg cherry rajčica (žute i crvene)
- 2 paprike (žuta i crvena)
- 1 chabata (1 dan stara)
- pola bijelog luka sitno narezanog
- 1 češnja češnjaka sitno narezanog
- 2 žličice kapara
- 15 crnih maslina
- 15 zelenih maslina
- peršin ili bosiljak
- maslinovo ulje
- aceto balsamico
- 2 slana inćuna (po želji)
Priprema:
- U velikoj zdjeli pomiješaju se prepolovljene rajčice, na trake narezana paprika, luk, kapare, masline, peršin ili bosiljak i chabata narezana na kockice.
- Potom se napravi dressing od maslinovog ulja, soli, aceta balsamica i češnjaka. U to se, po želji, mogu staviti i usitnjena dva inćuna.
- Dressing preliti po povrću i sve lagano promiješati. Ostaviti 20-30 minuta prije posluživanja da odstoji.
Feel Good Kuharicu možete pratiti na ovom linku.