Kolumne 3966 prikaza 07. svibnja 2018.

Toskanska salata - sjajni okusi privlačni oku

Feel Good Kuharica
S toplim danima u misli se uvlače slike šarenih, laganih obroka, punih raznog povrća.

S povratkom toplih dana, napuštam carstva juha i zasitne hrane, a na moj kulinarski repertoar vraćaju se salate.

Zanimljivo je kako tijelo s toplijim vremenom prirodno traži laganije obroke. S dolaskom proljeća, polako, tiho, uvlače mi se u misli slike šarenih, laganih obroka, punih raznog povrća i začina. Prije dva tjedna počela sam raditi voćne salate, jeli smo ih gotovo svaki dan – netko za doručak, netko za večeru. Zatim sam krenula na proljetne salate, pune boja i vitamina.

 | Author: Feel Good Kuharica Feel Good Kuharica

Ovo proljeće pun pogodak mi je Toskanska salata. Privlačna oku, finog okusa, kad god sam je napravila, netko me za stolom pitao za recept. Uh, to baš volim. Odmah odgovaram: “Imaš na mom blogu”. Dijeljenje recepata veliko mi je zadovoljstvo, upravo zato ga i pišem.

 

Možda vas zanima... Salovnjaci: Mekani dok su topli, hrskavi kad su hladni Kolumne

 

Možda vas zanima... Sicilijanske naranče - talijanski specijalitet s rižom Kolumne

 

Potrebno:

  • 1/2  kg cherry rajčica (žute i crvene)
  • 2 paprike (žuta i crvena)
  • 1 chabata (1 dan stara)
  • pola bijelog luka sitno narezanog
  • 1 češnja češnjaka sitno narezanog
  • 2 žličice kapara
  • 15 crnih maslina
  • 15 zelenih maslina
  • peršin ili bosiljak
  • maslinovo ulje
  • aceto balsamico
  • 2 slana inćuna (po želji)

Priprema:

  1. U velikoj zdjeli pomiješaju se prepolovljene rajčice, na trake narezana paprika, luk, kapare, masline, peršin ili bosiljak i chabata narezana na kockice.
  2. Potom se napravi dressing od maslinovog ulja, soli, aceta balsamica i češnjaka. U to se, po želji, mogu staviti i usitnjena dva inćuna.
  3. Dressing preliti po povrću i sve lagano promiješati. Ostaviti 20-30 minuta prije posluživanja da odstoji.

Feel Good Kuharicu možete pratiti na ovom linku.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.