Najbitnije je da je staviš u hladnjak prije posluživanja kako bi se dobro ohladila. Šećer možeš zamijeniti medom, dodati feta sir, a u dresing ubaciti i malo mljevene crvene paprike.
Količina je dovoljna za četiri ili pet osoba, a ako ti preostane dresinga, čuvaj ga u hladnjaku do dva tjedna.
I posljednja napomena... Ova salata savršeno pristaje uz pileća grilana pileća prsa!
Sastojci:
- 300 g svježeg špinata
- 900 g jagoda
- 40 g listića badema
- 1 žlica nasjeckanog luka
- ¼ žličice Worcestershire umaka
- 100 ml maslinovog ulja
- 50 ml vinskog octa
- 100 g šećera
- 1 žlica maka
- 2 žlice sezama
Priprema:
- Pomiješaj sezam, mak, šećer, maslinovo ulje, ocat, Worcestershire i luk. Pokrij zdjelicu folijom i pusti da odstoji sat vremena.
- U velikoj zdjeli pomiješaj špinat, narezane jagode i blanširane listiće badema. Prelij dresingom i stavi u hladnjak na 15-20 minuta, a zatim serviraj.
Dobar tek!
Ovogodišnji Chill&Grill 2020. održava se u organizaciji 24sata i missGastro uz glavnog partnera Podravku. Partneri projekta su Grill Majstor, Vegeta, coolinarika.com, Mesna industrija Ravlić, KTC, Pevex i Karlovačko
Stiglo je proljeće, stigao je i Chill&Grill. I to ravno u vaše domove. Zbog pandemije korona virusa najveći prvomajski festival roštiljade u Hrvatskoj ove će se godine umjesto na Bundeku održati u tvojoj kuhinji, balkonu, dvorištu ili terasi kuće i stana jer #ostanidoma je najsigurnije i upravo tamo će ti stići sve što trebaš za Chill&Grill. Dovoljno je da pratiš missGastro i 24sata i saznaš sjajne nove recepte kako pripremiti omiljene burgere, kotlete, ćevape, povrće, lepinje i sve ono drugo što želiš staviti na roštilj, a čeka te i niz nagrada koje smo pripremili za čitatelje diljem Hrvatske. Saznaj više!