Najbitnije je da je staviš u hladnjak prije posluživanja kako bi se dobro ohladila. Šećer možeš zamijeniti medom, dodati feta sir, a u dresing ubaciti i malo mljevene crvene paprike.
Količina je dovoljna za četiri ili pet osoba, a ako ti preostane dresinga, čuvaj ga u hladnjaku do dva tjedna.
I posljednja napomena... Ova salata savršeno pristaje uz grilana pileća prsa!
Sastojci:
- 300 g svježeg špinata
- 900 g jagoda
- 40 g listića badema
- 1 žlica nasjeckanog luka
- ¼ žličice Worcestershire umaka
- 100 ml maslinovog ulja
- 50 ml vinskog octa
- 100 g šećera
- 1 žlica maka
- 2 žlice sezama
Priprema:
- Pomiješaj sezam, mak, šećer, maslinovo ulje, ocat, Worcestershire i luk. Pokrij zdjelicu folijom i pusti da odstoji sat vremena.
- U velikoj zdjeli pomiješaj špinat, narezane jagode i blanširane listiće badema. Prelij dresingom i stavi u hladnjak na 15-20 minuta, a zatim serviraj.
Ako nemaš volju izvaditi roštilj, dođi na Jarun na Chill&Grill, gdje će sav posao gostujući restorani odraditi umjesto tebe. Pogledaj što te sve čeka ovdje.
Partneri projekta su Karlovačko, Pevex, Mesna industrija Ravlić, Visa, Meggle, Zvijezda, Cromaris, Vezak vina, Labud, Studenac market, Kotanyi, Citroën, Make It Count i Hrvatska obrtnička komora.