Recepti 19. travnja 2018.

Salata s piletinom i kuskusom - stvorena za proljeće

Slavonka
gastro postao gastro.24sata.hr
Salata u obroku je najčešće prilog jelu, dodatak koji osvježava glavno jelo. No, salata može biti samostalno glavno jelo koje će zasititi i najveće gurmane.

Ovaj zdravi obrok je idealan za svakoga tko želi uvesti više povrća u svoju prehranu ili za osobe koje vole jednostavne i brze recepte kojim će  zadovoljiti i najizbirljivije ukućane. 

 

Možda vas zanima... Geeketina brza salata s puretinom i povrćem Kolumne Možda vas zanima... Kuskus salata s grahom, mladim lukom i kukuruzom Kolumne

 

 | Author: Slavonka Slavonka

 

Potrebno vam je:

  • 500 g pilećih prsa
  • 1 glavica zelene salate
  • 300 g cherry rajčica
  • 200 g kus-kusa 
  • 200 ml vode
  • 50 ml ulja
  • Za dressing
  • 100 ml tekućeg jogurta
  • 1 žličica octa
  • sol
  • papar
  • suhi vlasac
  • prstohvat chilija

Postupak pripreme:

  1. Prvo pripremite kus kus. Ključalu vodu prelijte preko kus kus-a, poklopite i ostavite 10 minuta.
  2. Pileća prsa narežite na kockice i popržite na ulju do zlatno žute boje.
  3. Zelenu salatu i cherry rajčice operite i narežite.
  4. Sve sastojke za dresing stavite u posudu i pjenjačom sjedinite.
  5. Količinu soli, papra i chilija odredite po želji.
  6. U veću posudu, u kojoj ćete miješati salatu, dodajte zelenu salatu, cherry rajčice i kus kus.
  7. Dobro promiješajte. Zatim, dodajte piletinu i dresing i još jednom promiješajte kako bi se dresing rasporedio po salati.
  8. Ohladite prije posluživanja!

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.