Špajza 26. travnja 2020.

Grilani kotleti u finoj marinadi od češnjaka i bosiljka

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Toplo vrijeme diktira i ranije otvaranje sezone grilanja...

Sunce nas je nagnalo da iz spremišta izvadimo roštilj. Iako volimo ražnjiće i pljeskavice, a drago nam je i grilano voće, pri samom su nam vrhu liste i kotleti.

Uz dobru marinadu, svinjski kotleti postaju prava proljetna poslastica. Predlažemo da ih pripremiš već ovog vikenda!

 

Možda vas zanima... Ostaci s grilla postaju salate, sendviči, ali i kompletan ručak Špajza

 

Sastojci:

  • 4 kotleta 
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 šaka svježeg bosiljka
  • 2 žlice limunovog soka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Sol, papar

Priprema:

  1. U sjeckalicu ubaci češnjak, bosiljak, limun te soli papar. Fino usitni, isprobaj pa po potrebi dodatno začini.
  2. Meso mariniraj u pripremljenoj marinadi najmanje pola sata.
  3. Premaži maslinovim uljem rešetke pa stavi meso na srednje jaku vatru. Grilaj otprilike pet minuta sa svake strane pa pusti da odstoje još pet minuta prije serviranja.

Posluži uz sezonsku salatu!

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.