Špajza 02. svibnja 2019.

Ostaci s grilla postaju salate, sendviči, ali i kompletan ručak

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Ostatke s jučerašnjeg grilla pretvorite u zasitne salate, fine sendviče ili kompletan, slastan ručak. Evo kako!

Vjerujemo kako ste jučerašnji dan proveli u prirodi, udišući fine mirise s grilla ili one iz lonca dobrog graha. Vjerujemo i kako su se poneki od vas s gurmanskih druženja s najdražima vratili s ponekom posudom ostataka. Kako biste ih iskoristili na najbolji mogući način, donosimo vam nekoliko sjajnih ideja.

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Piletina s grilla na jednostavan će način postati dio raskošnih salata. Nemojte je podgrijavati već je samo nasjeckajte na manje komadiće, dodajte sjeckanu zelenu salatu, rajčicu, papriku ili drugo povrće po želji, začinite limunovim sokom, maslinovim ili bučinim uljem, pa pospite začinskim bilje. Salatu prije posluživanja dobro promiješajte i ohladite. 

Umjesto ulja, salati možete dodati i dressing na bazi grčkog jogurta ili pak majoneze, ovisno o ukusu i željama.

 

Možda vas zanima... Izvrsna sezonska salata s grilanom piletinom i jagodama Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Nešto ozbiljnije komade mesa najlakše će biti upakirati u sendviče. Nasjeckajte ih na veće komade, ubacite u pecivo s omiljenim umakom i povrćem, pa sve zajedno tostirajte ili zapecite u pećnici. Brzo, jednostavno i slasno. Za prste polizati!

 

Možda vas zanima... Drugačije: Sendviči iz pećnice za najslasnija jutra Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Ostaci već sjeckanog povrća postat će najbrža salata dok dio povrća poput rajčice, paprike i tikvica možete ubaciti i u pećnicu, začiniti omiljenim dodacima pa pomiješati sa skuhanom tjesteninom, rižom, kus kusom ili bulgurom. Pečeno povrće na vaš će tanjur donijeti bogatije okuse te će se odlično složiti uz baš svaki prilog. 

Ostatke graha pak možete ubaciti u posudu za pečenje, odstraniti dio tekućine, posipati ribanim sirom i zapeći dok ne poprimi zlatnu boju. Poslužiti uz tostirani kruh, grahom napuniti pečeni krumpir ili tortilje i navaliti na potpuno drugačiji ručak.

 

Možda vas zanima... Grah na tostu? Fantastična ideja za doručak, ručak i večeru Recepti Možda vas zanima... Pizza sa zapečenim grahom: Ovo morate probati! Kolumne

 

Dobar tek!

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.