Vrlo brzo možeš pripremiti ovaj ukusni recept i tjestenina s tunom i bogatim umakom od rajčica, listića crvene paprike i češnjaka sasvim će sigurno postati tvoj prvi izbor
Pripremljeno s jednostavnim špagetima, ovo jednostavno jelo se brzo sprema - od štednjaka do tanjura treba manje od pola sata. Zato su pikantni špageti s tunom savršeni za sve koji su u žurbi, ili primjerice, za večeru kada umoran dođeš s posla.
Klasičnom umaku koji sadrži rajčice, luk, češnjak, maslinovo ulje i naravno - tunu, dodaj malo ljutecrvene papričice za dozu pikantnosti. Zanimljivo je kako crvena paprika, bez obzira na to biraš li ljutu ili onu slatkaste arome, sve popularniji začin u raznim receptima, od gulaša, piletine, ribe i jaja, a iznenadit će se da je mnogi dodaju čak i u čokoladu. Njezina uloga u gastronomiji uspoređuje se s onom koju ima papar - svako jelo podiže na novu razinu!
Tunjevina u konzervi - odlična osnova za ovo brzo i fino jelo
foto: Towfiqu Barbhuiya/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Pikantni špageti s tunom
12 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Mini rajčica
250
g
Luk
1
kom
Češnjak
2
režanj
Ljuta papričica
1
kom
Tuna iz konzerve
185
g
Svježi peršin
0,50
svežanj
Špageti
400
g
Maslinovo ulje
3
žlica
Sol
Papar
Postupak
Luk i češnjak oljušti i nasjeckaj, a mini rajčice operi i svaku raspolovi. Papričicu očisti, operi i nareži na sitne kockice. Tunjevinu ocijedi i usitni, a peršin oplahni i nasjeckaj.
Špagete skuhaj u dosta slane vode da budu al dente. U tavici zagrij ulje pa propirjaj luk i češnjak. Dodaj rajčice, tunjevinu i papričicu pa kratko pirjaj zajedno s lukom i češnjakom.
Špagete ocijedi, izmiješaj s peršinom i umakom te posoli i popapri po vlastitom ukusu.
Isprobaj i ove genijalne i brze recepte s tunom iz konzerve...