Popečci od piletine koje će svi ukućani obožavati

Anshu A/Unsplash Popečci od piletine
Za pripremu popečaka od piletine potrebno ti je oko 45 minuta, a osim piletine trebat će ti riža, jaja i češnjak
Vidi originalni članak

Djeca jako vole piletinu, no ni odraslima nije mrska. Od nje se mogu pripremiti uistinu vrlo različita jela tako da ti piletina baš nikad neće dosaditi.

Zato i mi donosimo novu ideju - za popečke od piletine, koje će se svima svidjeti. Također, moći ćeš ih lako zapakirati i ponijeti na posao. Ili još bolje - plažu!

Popečci od piletine

Sastojci:

  • 500 g mljevena piletina
  • 2 režanj češnjak
  • 2 kom mladi luk
  • 1 šalica riže
  • 2 jaja (kokošja)
  • 4 žlica biljnog ulja
  • papar, sol

 

ostalo Pileće rolice sa sjeckanim povrćem

 

Postupak:

  1. Pomiješaj meso, češnjak, papar, sol i mladi luk. Sve dobro izmiješaj i ostavi 30 minuta u hladnjaku. Za to vrijeme skuhaj rižu uobilno posoljenoj vodi, dobro ocijedi i pomiješaj s ostatkom smjese.
  2. Nakon toga oblikuj polpete pa ih uvaljaj u umućena jaja (možeš dodati i sjemenke sezama) te ih prži na laganoj vatri na ugrijanom ulju, oko pet minuta sa svake strane.

 

tips & tricks 5 genijalnih savjeta za najukusniju piletinu projekt za vikend Savršeno ispeci pile, baš poput Marthe Stewart!

 

Posjeti Gastro.hr