Slavna kuharica, TV zvijezda i autorica kuharica Ina Garten, poznatija kao Bosonoga kontesa (kako je i naziv njezine dugovječne emisije na Food Networku) skupila je zavidnu kolekciju vlastitih recepata. U svijetu gastronomije prisutna je već dulje od 45 godina i ima zavidno iskustvo koje također rado dijeli s publikom, kroz razne savjete.
Ovaj put donosimo njezinih 5 savjeta za pripremanje piletine, a vjeruj nam, Bosonoga kontesa, prava je majstorica za pripremu piletine. Ovi trikovi toliko su genijalni da ćeš ih stalno iznova primjenjivati.
Piletinu od dan ranije zagrij na tavi, uz svježe začinsko bilje
Ostatke pečene piletine slavna kuharica drugi dan zagrije na tavi, uz dodatak svježeg začinskog bilja. Tu je i trik za dodavanje bilja – treba ga dodati u tavu nakon što već dodaš piletinu, tako neće zagorjeti – savjetuje Ina.
Umak posluži pokraj piletine, a ne preliven preko nje
Bosonoga kontesa savjetuje da umak uvijek poslužiš pokraj piletine, a ne preliven preko nje. Zašto? Kako kaže slavna kuharica, za brojne njezine recepte poput piletine Marbella, tako nećeš omekšati hrskavu kožicu, niti isprati začine s nje. Dakle, bit će ukusnije i hrskavije.
Sačuvaj sok od pečenja
Svaki dio piletine može se iskoristiti kako bi se poboljšao okus jela, tako i sok koji iscuri iz pileta tijekom pečenja. Sok od pečenja odličan je za pravljenje ukusnih umaka i zato je šteta da propadne!
Prilikom pohanja koristi senf i vino
Umjesto da piletinu umočiš u izmućena jaja i/ili mlaćenicu, probaj piletinu prije paniranja obložiti senfom i vinom. Ovisno o tvojem ukusu i potrebama jela te prehrambenim navikama, razmisli o tome da prilikom sljedećeg pohanja probaš koristiti jedan od ova dva sastojka.
Iscijedi limun netom prije posluživanja
Ako koristiš citruse u svom receptu s piletinom, stavi ih u jelo netom prije završetka kuhanja jer inače bi citrusi (odnosno njihov sok) mogli izgubiti svoj specifičan okus. Dokaz da ova trik zlata vrijedi su njezini obožavani recepti – piletina iz tave s limunom, 20-minutna kremasta piletina s fetom i limunom te tavica s piletinom, raštikom i krumpirima u kojoj je limun također neizbježan sastojak.
Isprobaj i ove izvrsne recepte Bosonoge kontese...