Recepti 03. listopada 2014.

Pileće rolice sa sjeckanim povrćem

gastro postao gastro.24sata.hr
Proljetne rolice i piletina - zdrav, hranjiv i odličan obrok

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 383

Potrebno vam je

  • 6 list tijesto za savijače
  • 2 kom sušene kineske gljive
  • 125 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 2 kom mladi luk
  • 2 žlica ulje sezamovo
  • 100 g bambusove mladice
  • 0.50 kom crvena paprika
  • 125 g sojine klice
  • 1 žlica soja umak
  • 0.50 mala žlica šećer, kristal
  • 2 dl ulje suncokretovo

Priprema

  1. Svaku koru izrežite na četiri kvadrata te ih pokrijte vlažnom krpom.
  2. Sušene gljive namočite u toplu vodu i pustite da omekšaju. Iscijedite vodu iz gljiva, odrežite stručke i klobuke nasjeckajte. Piletinu narežite na komadiće. Zagrijte ulje u tavi ili woku, ispržite piletinu, gljive, mladi luk, bambusove mladice i narezanu crvenu papriku dok piletina ne pobijeli. Dodajte sojine mladice i kratko ih popržite. Umiješajte sojin umak i šećer te sve ohladite.
  3. Stavite žlicu nadjeva na svaki kvadrat kore i preklopite jedan kut kore preko nadjeva pa umotajte bočne dijelove. Motajte prema posljednjem kraju. Krajeve uronite u vodu pa pržite rolice u vrućem ulju dok ne dobiju zlatnu boju.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.