gastro postao
Proljetne rolice i piletina - zdrav, hranjiv i odličan obrok
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 383
Potrebno vam je
- 6 list tijesto za savijače
- 2 kom sušene kineske gljive
- 125 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 2 kom mladi luk
- 2 žlica ulje sezamovo
- 100 g bambusove mladice
- 0.50 kom crvena paprika
- 125 g sojine klice
- 1 žlica soja umak
- 0.50 mala žlica šećer, kristal
- 2 dl ulje suncokretovo
Priprema
- Svaku koru izrežite na četiri kvadrata te ih pokrijte vlažnom krpom.
- Sušene gljive namočite u toplu vodu i pustite da omekšaju. Iscijedite vodu iz gljiva, odrežite stručke i klobuke nasjeckajte. Piletinu narežite na komadiće. Zagrijte ulje u tavi ili woku, ispržite piletinu, gljive, mladi luk, bambusove mladice i narezanu crvenu papriku dok piletina ne pobijeli. Dodajte sojine mladice i kratko ih popržite. Umiješajte sojin umak i šećer te sve ohladite.
- Stavite žlicu nadjeva na svaki kvadrat kore i preklopite jedan kut kore preko nadjeva pa umotajte bočne dijelove. Motajte prema posljednjem kraju. Krajeve uronite u vodu pa pržite rolice u vrućem ulju dok ne dobiju zlatnu boju.
Izvor Skuhatćute