Pileći ražnjići s karameliziranim lukom za superbrzi ručak

Getty Images
Brzinski ražnjići s tavice sjajno će se složiti uz fini karamelizirani luk i osvježavajući umak od jogurta. Jednostavnije ne može!
Vidi originalni članak

Svega tri brzinske komponente bit će vam dovoljne za pripremu kompletnog ručka. Namirnice pripremite unaprijed, pa se bacite na posao. Krenite s karameliziranjem luka, u međuvremenu ispecite piletinu, a na kraju se bacite na osvježavajući umak od grčkog jogurta.

 

TAMAN GAVRILOVIĆ Pintxo de gambas - slasni španjolski ražnjići na domaći način

 

Zaigrajte se okusima, teksturama i bojama, pa ovim sastojcima dodajte i svježe povrće ili gotovu salatu, ubacite ih u peciva i napravite vrhunski burger ili ih umotajte u tortilje. 

S ovakvom kombinacijom okusa naprosto ne možete pogriješiti!

 

Obavezno isprobajte Čudo s roštilja: Ražnjići s mariniranim gljivama

 


Potrebno vam je:

  • 300 g piletine
  • kurkuma

Za karamelizirani luk:

  • 2 luka
  • 2 žlica maslinovog ulja
  • 1 žličica šećera
  • 2 žličice aceta balsamica

Za umak:

  • 200 ml jogurta
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žlica limunovog soka
  • sol
  • papar

Postupak pripreme:

  1. Dobro ugrijte ulje u tavi pa dodajte luk i pirjajte 15 minuta na umjereno jakoj vatri. 
  2. Posolite i popaprite te pirjajte još 35 minuta. Pet minuta prije kraja dodajte aceto.
  3. Narežite piletinu na manje komade. Začinite soli, paprom i kurkumom. Prelijte s malo maslinova ulja, a ostatak ugrijte u tavi. 
  4. Komadiće piletine najprije lagano zavrtite prstima pa tako nabodite na ražnjiće.
  5. Za umak od jogurta pomiješajte sve sastojke i dobro promiješajte. Poslužite uz piletinu s lukom.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr