Recepti 16. ožujka 2019.

Pileći ražnjići s karameliziranim lukom za superbrzi ručak

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Brzinski ražnjići s tavice sjajno će se složiti uz fini karamelizirani luk i osvježavajući umak od jogurta. Jednostavnije ne može!

Svega tri brzinske komponente bit će vam dovoljne za pripremu kompletnog ručka. Namirnice pripremite unaprijed, pa se bacite na posao. Krenite s karameliziranjem luka, u međuvremenu ispecite piletinu, a na kraju se bacite na osvježavajući umak od grčkog jogurta.

 

Možda vas zanima... Pintxo de gambas - slasni španjolski ražnjići na domaći način Špajza

 

Zaigrajte se okusima, teksturama i bojama, pa ovim sastojcima dodajte i svježe povrće ili gotovu salatu, ubacite ih u peciva i napravite vrhunski burger ili ih umotajte u tortilje. 

S ovakvom kombinacijom okusa naprosto ne možete pogriješiti!

 

Možda vas zanima... Čudo s roštilja: Ražnjići s mariniranim gljivama Recepti

 

 | Author: Getty Images Getty Images


Potrebno vam je:

  • 300 g piletine
  • kurkuma

Za karamelizirani luk:

  • 2 luka
  • 2 žlica maslinovog ulja
  • 1 žličica šećera
  • 2 žličice aceta balsamica

Za umak:

  • 200 ml jogurta
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žlica limunovog soka
  • sol
  • papar

Postupak pripreme:

  1. Dobro ugrijte ulje u tavi pa dodajte luk i pirjajte 15 minuta na umjereno jakoj vatri. 
  2. Posolite i popaprite te pirjajte još 35 minuta. Pet minuta prije kraja dodajte aceto.
  3. Narežite piletinu na manje komade. Začinite soli, paprom i kurkumom. Prelijte s malo maslinova ulja, a ostatak ugrijte u tavi. 
  4. Komadiće piletine najprije lagano zavrtite prstima pa tako nabodite na ražnjiće.
  5. Za umak od jogurta pomiješajte sve sastojke i dobro promiješajte. Poslužite uz piletinu s lukom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.