Svega tri brzinske komponente bit će vam dovoljne za pripremu kompletnog ručka. Namirnice pripremite unaprijed, pa se bacite na posao. Krenite s karameliziranjem luka, u međuvremenu ispecite piletinu, a na kraju se bacite na osvježavajući umak od grčkog jogurta.
Zaigrajte se okusima, teksturama i bojama, pa ovim sastojcima dodajte i svježe povrće ili gotovu salatu, ubacite ih u peciva i napravite vrhunski burger ili ih umotajte u tortilje.
S ovakvom kombinacijom okusa naprosto ne možete pogriješiti!
Potrebno vam je:
- 300 g piletine
- kurkuma
Za karamelizirani luk:
- 2 luka
- 2 žlica maslinovog ulja
- 1 žličica šećera
- 2 žličice aceta balsamica
Za umak:
- 200 ml jogurta
- 1 režanj češnjaka
- 1 žlica limunovog soka
- sol
- papar
Postupak pripreme:
- Dobro ugrijte ulje u tavi pa dodajte luk i pirjajte 15 minuta na umjereno jakoj vatri.
- Posolite i popaprite te pirjajte još 35 minuta. Pet minuta prije kraja dodajte aceto.
- Narežite piletinu na manje komade. Začinite soli, paprom i kurkumom. Prelijte s malo maslinova ulja, a ostatak ugrijte u tavi.
- Komadiće piletine najprije lagano zavrtite prstima pa tako nabodite na ražnjiće.
- Za umak od jogurta pomiješajte sve sastojke i dobro promiješajte. Poslužite uz piletinu s lukom.
Dobar tek!