gastro postao
Ako su ti dosadili klasični mesni ražnjići, isprobaj verziju sa šampinjonima u marinadi od češnjaka i aceta.
Ako dosad nisi pripremala ove brze i jednostavne ražnjiće s gljivama, svakako ih uključi u budući jelovnik.
Osim na grillu, možeš ih pripremiti i u pećnici, na temperaturi od 220 stupnjeva. Peci ih 5-7 minuta sa svake strane, sve dok gljive ne postanu mekane, pa ih prebaci u posudu s poklopcem i čuvaj u hladnjaku do tri dana.
Sastojci:
- 500 g šampinjona
- 4 režnja češnjaka
- 2 žlice aceta balsamica
- 2 žlice smeđeg šećera
- 2 žlice rastopljenog maslaca
- ½ žličice soli
- ¼ žličice crnog papra
- 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
- 12 štapića za ražnjiće
Priprema:
- Pomiješaj naribani češnjak s acetom, smeđim šećerom, maslacem, soli i paprom.
- Odstrani stručak, a klobuke prepolovi. Pripazi da komadi budu podjednake debljine i mariniraj gljive najmanje pola sata u pripremljenoj marinadi.
- Nabodi gljive na štapiće s razmakom od centimetar između svakog komada.
- Peci ih 5-7 minuta sa svake strane, dok ne omekšaju.
- Makni ih s grilla, prelij preostalom marinadom te pospi nasjeckanim svježim peršinom.
Stiglo je proljeće, stigao je i Chill&Grill. I to ravno u vaše domove. Zbog pandemije korona virusa najveći prvomajski festival roštiljade u Hrvatskoj ove će se godine umjesto na Bundeku održati u tvojoj kuhinji, balkonu, dvorištu ili terasi kuće i stana jer #ostanidoma je najsigurnije i upravo tamo će ti stići sve što trebaš za Chill&Grill. Dovoljno je da pratiš missGastro i 24sata i saznaš sjajne nove recepte kako pripremiti omiljene burgere, kotlete, ćevape, povrće, lepinje i sve ono drugo što želiš staviti na roštilj, a čeka te i niz nagrada koje smo pripremili za čitatelje diljem Hrvatske. Saznaj više!
Ovogodišnji Chill&Grill 2020. održava se u organizaciji 24sata i missGastro uz glavnog partnera Podravku. Partneri projekta su Grill Majstor, Vegeta, coolinarika.com, Mesna industrija Ravlić, KTC i Karlovačko