Pileći zalogajčići u hrskavom omotaču od pereca

Stockfood
Za manje od pola sata pripremite slasne zalogajčiće od piletine i hrskavih pereca.
Vidi originalni članak

Ako trebate brzi ručak, grickalicu za filmski maraton ili predjelo za kućne zabave, poslužite hrskava pileća prsa. Odlično pristaju uz umak od senfa i meda, kombinacije s čilijem i kremasti dip od sira.

Možete ih pripremiti unaprijed, ohlađene rasporediti u plastične vrećice sa zatvaračem i držati u zamrzivaču dva do tri mjeseca. Zamrznute ih prebacite na lim obložen papirom za pečenje i pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva.

 

 

Gotovo u 20 minuta Teriyaki piletina - najbrži i najfiniji put do Japana

 

 

Sastojci:

  • 700 g pilećih prsa
  • 70 g brašna
  • 1 žličica soli
  • ½ žličice papra
  • 2 velika jaja
  • 1-2 šalice pereca

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lim obložite papirom za pečenje.
  2. Pileća prsa narežite na male komadiće veličine 3 – 4 cm.
  3. Pomiješajte brašno, sol i papar u jednoj posudici. U drugoj umutite jaje, a u treću ubacite razmrvljene perece.
  4. Piletinu najprije umočite u brašno, potom u jaja pa u perece.
  5. Pecite 8 minuta, a potom svaki komadić okrenite i pecite još 6 – 8 minuta. Bit će hrskavi i zlatni.

 

Nove kombinacije Hrskavi pohanci: kako najbolje pripremiti piletinu, a kako svinjetinu

 

Dobar tek!

 

 

Posjeti Gastro.hr