Špajza 19. studenoga 2022.

Hrskavi pohanci: kako najbolje pripremiti piletinu, a kako svinjetinu

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Bez obzira kombiniraš li je s omiljenim prilozima ili pak hrskave pohance pakiraš u slasne sendviče, svaka će vrsta mesa biti ukusnija na neki drugačiji način. Otkrivamo ti male tajne pohane piletine i svinjetine.

Hrskavo, slasno i masno pohano meso u naš je tanjur dobrodošlo u baš svako doba dana, tjedna ili godine. No, znaš li koje smjese za pohanje se zbilja najviše slažu s piletinom, a koje sa svinjetinom?

 

Možda vas zanima... Skupili smo sve tehnike pohanja na jednom mjestu Špajza

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Pohana piletina jedno je od najjednostavnijih jela u kojem volimo uživati nešto više nego što je volimo spremati. Upravo zato, draža nam je i praktičnija za pripremu kada je se jednostavno uroni u gustu smjesu, pa se od nje stvaraju slasni tanjuri koji mame na još.

 

2.jpg Možda vas zanima... Orly: Kako pohati na jedan drugačiji način Špajza

 

Upravo zato, piletinu smo naprosto prestali valjati u jaja, brašno i mrvice i otkrili kako meso ostaje sočnije i mekše kada ga se uroni u dobru smjesu. Piletina orly, u pivskom ili tijestu za palačinke idealno se slaže uz jednostavne priloge s hladnim umacima te je idealan dodatak sendvičima, salatama i tortiljama.

 

Možda vas zanima... Raspametite se: Slasni pileći burgeri s tajnim sastojkom Recepti

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood


I dok piletinu volimo upakiranu u kombinacije s drugim, jednostavnijim ili složenijim, namirnicama, kada je u pitanju svinjetina, nema nam dražeg od hrskavog pohanca s pire krumpirom ili rizi bizijem i zdjelom sezonske salate.

Osim običnih krušnih, svinjetina uvaljana u japanske panko mrvice bit će hrskavija i još primamljivija, a upit će i manje masnoće. Upravo takva, stvorena je za nešto složenije, ozbiljnije priloge poput dugo pečenog krumpira u pećnici, pirjanog povrća, pa čak i finih, raskošnih rižota.

 

Možda vas zanima... Panko mrvice donose hrskavije i slasnije pohanje Špajza

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.