Hrskavo, slasno i masno pohano meso u naš je tanjur dobrodošlo u baš svako doba dana, tjedna ili godine. No, znaš li koje smjese za pohanje se zbilja najviše slažu s piletinom, a koje sa svinjetinom?
Pohana piletina jedno je od najjednostavnijih jela u kojem volimo uživati nešto više nego što je volimo spremati. Upravo zato, draža nam je i praktičnija za pripremu kada je se jednostavno uroni u gustu smjesu, pa se od nje stvaraju slasni tanjuri koji mame na još.
Upravo zato, piletinu smo naprosto prestali valjati u jaja, brašno i mrvice i otkrili kako meso ostaje sočnije i mekše kada ga se uroni u dobru smjesu. Piletina orly, u pivskom ili tijestu za palačinke idealno se slaže uz jednostavne priloge s hladnim umacima te je idealan dodatak sendvičima, salatama i tortiljama.
I dok piletinu volimo upakiranu u kombinacije s drugim, jednostavnijim ili složenijim, namirnicama, kada je u pitanju svinjetina, nema nam dražeg od hrskavog pohanca s pire krumpirom ili rizi bizijem i zdjelom sezonske salate.
Osim običnih krušnih, svinjetina uvaljana u japanske panko mrvice bit će hrskavija i još primamljivija, a upit će i manje masnoće. Upravo takva, stvorena je za nešto složenije, ozbiljnije priloge poput dugo pečenog krumpira u pećnici, pirjanog povrća, pa čak i finih, raskošnih rižota.