Piletina Wellington - slasni recept Steve Karapandže

Instagram @chefchetna PIletina Wellington, jelo uz koje možeš poslužiti svježu zelenu salatu, i/ili drugo zeleno povrće
Slavni chef Stevo Karapandža ima zapisane na tisuće recepata, a mi donosimo jedan baš poseban - za pileća prsa Wellington, jelo koje će te oduševiti okusima i sočnošću
Vidi originalni članak

Slavni Stevo Karapandža prvi je celebrity kuhar na našim prostorima. Još kao mali gledali smo ga na TV-u kako kuha s Oliverom Mlakarom i odaje mu svoje najveće kulinarske tajne.

Iza ovog slavnog kuhara zavidna je karijera i mnoštvo zapisanih recepata, od kojih je neke otkrio u knjizi "Kreativna kuhinja" koju je 2013. godine objavio Profil. Iako starija od desetljeća, ova sjajna kuharica nikad ne zastarijeva i stalno u njoj pronalazimo novu kulinarsku inspiraciju. Ovaj put u njoj smo pronašli ovaj odličan recept za pileća prsa à la Wellington (svi dobro znamo što je fenomenalna govedina Wellington).

Uz dodatak korabice i vlasca ovo jelo dobiva posebnu aromu i svježinu, a, kako i sam chef Karapandža savjetuje, najbolje ga je poslužiti uz zdjelicu svježe zelene salate. Dobar tek!

Pileća prsa u lisnatom tijestu

(4 osobe, 46 minuta, srednje zahtjevno)

Sastojci:

  • 4 komada pilećih prsa
  • maslac
  • 500 g lisnatog tijesta
  • 200 g korabice
  • 1 limun
  • 1 vezica svježeg vlasca
  • 4 žlice mascarponea
  • 1 jaje
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar

 

S potpisom majstora Hladna juha od avokada prema receptu slavnog chefa

 

Postupak:

  1. Pileća prsa posušim kuhinjskim papirom te ih na vrućem maslacu kratko poprži s obje strane. Izvadi ih na tanjur, posoli, popapri i ostavi da se ohlade.
  2. U međuvremenu korabicu nareži na tanke trakice, dodaj nasjeckani vlasac i naribanu limunovu koricu. Sve zajedno pomiješaj sa 4 žlice mascarponea te dodaj soli i papra prema ukusu.
  3. Lisnato tijesto razvaljaj na tanko te izreži na 4 kvadrata veličine cca 20 x 25 cm. Na sredinu tijesta rasporedi onoliko smjese korabice koliko su velika prsa.
  4. Na korabicu stavi popržena pileća prsa, a rubove tijesta premaži umućenim jajem, preklopi te pritisni prstima da se krajevi tijesta čvrsto spoje.
  5. Stavi u pleh, na papir za pečenje i premaži preostalim umućenim jajem.
  6. Peci 20-25 minuta u pećnici ugrijanoj na 220 stupnjeva. Posluži uz zdjelu miješane zelene salate.

 

spektakl okusa Pile pečeno u soli prema receptu Steve Karapandže

 

Posjeti Gastro.hr