Pišinger s kavom

Za ovaj kolač, oblatne će vam biti neophodne. Austrijanac Oskar Pischinger osmislio je ovu poslasticu 1880. I proslavio se, a originalni recept s čokoladom i orašastim plodovima zadržan je u obitelji.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 134

Potrebno vam je

  • 200 g oblatne
  • 200 g šećer, u prahu
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 2 žlica kuhana kava
  • 2 žlica kakao u prahu, nezašećereni
  • 200 g maslac, neslani

Priprema

  1. Šećer u prahu i žumanjke pjenasto umutite na laganoj vatri. Dodajte kavu i kakao te pomiješajte s pjenasto izmiješanim maslacem. Sve sastojke miješajte tako dugo dok smjesa ne postane pjenasta i hladna.
  2. Namažite oblatne. Složite ih jedne na druge. Opteretite ih i ostavite da odstoje dva sata.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr