gastro postao
Za ovaj kolač, oblatne će vam biti neophodne. Austrijanac Oskar Pischinger osmislio je ovu poslasticu 1880. I proslavio se, a originalni recept s čokoladom i orašastim plodovima zadržan je u obitelji.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 134
Potrebno vam je
- 200 g oblatne
- 200 g šećer, u prahu
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 2 žlica kuhana kava
- 2 žlica kakao u prahu, nezašećereni
- 200 g maslac, neslani
Priprema
- Šećer u prahu i žumanjke pjenasto umutite na laganoj vatri. Dodajte kavu i kakao te pomiješajte s pjenasto izmiješanim maslacem. Sve sastojke miješajte tako dugo dok smjesa ne postane pjenasta i hladna.
- Namažite oblatne. Složite ih jedne na druge. Opteretite ih i ostavite da odstoje dva sata.
Izvor Skuhatćute